15. joulukuuta 2021

15. luukku

 

 

Tänään kaivoin satukirjakaapista Mintun Aarteen. Teipattu, suttuinen, hiirenkorvainen, irtolehtinen kirja on hyvin luettu. Kahteenkymmeneenneljään sivuun mahtuu mahtava tarina Mintusta, joka löytää aarteen - toukan! Vuoden 1978 neljäs painos on kulkenut mukanamme pitkän matkan. Siitä ovat pojat saaneet kuunnella ja ennenkaikkea maistaa satumaista kerrontaa. Maikki Harjanne on ihan huippu ja kuvitus tehokkaan vangitsevaa. 

Minttu nousi mieleeni, kun Niilo Haranto kertoi näyttelyssään olevansa tänä vuonna syntyneen Mintun setä. Ja lievästi sanottuna oli innoissaan...

Mintun makuun pääsee helposti karkkihyllylläkin. Marianne, After Eight, Mint Krokant, Fazer Mint ja mitä näitä nyt onkaan. Ja Alkosta löytyy oma suosikkini Minttu Black Mint. 

Ja entäs tämä? Baileys Minttujäätelö. Ohje löytyy  https://liemessa.fi/2014/04/baileys-minttu-puffetti/

 
Jälkiruokien ja lampaan raikas maustaja.
Raikas minttu soveltuu lampaan ja jälkiruokien maustamisen lisäksi hyvin salaateille ja kuumiin juomiin, kuten teen maustamiseen. Kokeile myös kanalle ja kasviksille!

Mintun virkistävä maku soveltuu hyvin sekoitettavaksi muihin yrtteihin, kuten oreganoon ja persiljaan. Kokeile myös vaniljan kanssa tai erilaisiin aasialaisiin ruokiin! (www.prima-mausteet.fi)

Ei kommentteja: