7. joulukuuta 2021

7. luukku

 


 

Voimakas lakritsamainen tuoksu on valloittava. Tähtianis sopii patoihin ja kastikkeisiin, mutta joulun tullen sitä löytyy ties mistä. Glögistä ainakin. Tässä vielä mausteilla terästetty marmeladiresepti. Makeiden valmistaminen on kadehdittavaa, mutta mikä ettei. Jos vaan joutoaikaa löytyy, nyt kun juhlatkin on juhlittu ja paluu arkeen alkanut.

Juhla-aikaan makeiden syöminen ei tuota ongelmaa, itse asiassa se on velvollisuus - oikein miellyttävä sellainen. Mmmmm

GLÖGIMARMELADIT (40-80 kpl)

3 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
1 tähtianis
1 kanelitanko
2-3 mausteneilikkaa
4,5 dl sokeria
2 rkl pektiinijauhetta (apteekista)
pastaväriä, punaista ja violettia
0,75 dl (100 g) glukoosisiirappia tai hunajaa
sokeria sokeroimiseen

Laita glögitiiviste ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua keskilämmöllä viisi minuuttia. Siivilöi liemi ja lisää vettä kunnes nestettä on 4 desiä. Valmista marmeladit kuten yllä.

Vinkki: vala marmeladit silikonisiin konvehtimuotteihin, niin saat erimuotoisia makeisia.

Marmeladit säilyvät parhaiten tiiviissä astiassa, kuivassa ja viileässä.
Pakkaa marmeladeja lahjoiksi pieniin sellofaanipusseihin.

 https://kulinaari.com/2018/11/joulun-herkullisimmat-marmeladit-vaikka-lahjaksi.html

Ei kommentteja: