2. joulukuuta 2021

2. luukku

 


Inkivääri

Eilinen meni lankojen seassa. Loihidin pari lointa. Ässien leipominen jäi.

Mutta illalla vielä sekoitin Vironperän kakut uuniin. Opintien koulun oppilaskunnan vuonna 2008 julkaisema Kuuluisuuksien keittokirja on kovassa käytössä edelleen. 

Matti Vanhanen jakoi keittokirjassa Kyllikki Virolaisen Vironperän kakun reseptin. Muita mainioita reseptejä oppilaskunta oli saanut mm. Paula Koivuniemeltä Maailman paras pannukakku ja Tarja Haloselta Tarjan hedelmäbroileri.

 

Vironperän kakku

3 dl maitoa, piimää tai kermaa (hapankin käy)

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl INKIVÄÄRIÄ

1 tl neilikkaa

1 dl hilloa, mitä vain, omena on erityisen hyvää

1,5 dl sulatettua voita = 125 g

Sekoita sooda ja mausteet jauhoihin. Sekoita sitten kaikki aineet keskenään. Paista kakkua 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Jos nyt ehdit leipoa, kakku on parhaimmillaan Itsenäisyyspäivänä...

 

Ei kommentteja: