16. joulukuuta 2021

16. luukku

 

Tästä se lähtee. Basilika on jo ostettu. Muutama päivä sitten. Olen muistanut antaa sille vettä, aina kun lehdet alkavat nuukahtaa. Elävä kasvi/yrtti on herkkä. Siitä täytyy pitää huolta. Ihan kuin pitsataikinastakin. Se ei nimittäin ole ollenkaan pikaruokaa, vaikka semmoiseksikin haukutaan. 

Jos tämän kirjoitettuani otan esiin vehnäjauhot, merisuolan ja  kuivahiivan, lisäksi tarvitaan vain vettä ja oliiviöljyä. Ja aikaa. Resepissä lukee seuraavaa:

Sekoita - lisää - anna nousta - jatka vaivaamista - lisää samalla - vaivaa taikinaa - jaa taikina - muovaa palloksi - nosta ja anna kohota. Ja lopuksi paistetaan.

Kaikenkaikkiaan aikaa menee reilu vuorokausi. Pitää vain tietää hyvissä ajoin, milloin pitsanhimo iskee. Basilikaruukkua siirtäessäni arvelisin pitsanhimon olevan huipussaan huomenna illalla iltauutisten aikaan. 

Tässähän tulee kiire!

Ei kommentteja: